Hellend dak isoleren

Hoe je jouw hellend dak isoleert hangt af van de structuur van je dak en hoe deze is opgebouwd. We bekijken graag via een plaatsbezoek welke mogelijkheden er zijn om jouw hellend dak te isoleren. Een dak met spanten isoleer je best door isolatie tussen de spanten of kepers aan te brengen. Heb je een sarkingdak? Dan kunnen we bovendaks isoleren: 

Dakisolatie aan de binnenzijde (spantendak)

Ben je op zoek naar de meest efficiënte en budgetvriendelijke dakisolatie voor je hellend dak? Dan behoort je dak aan de binnenzijde isoleren tot een van de best mogelijkheden. Voor deze techniek dienen we je dakbedekking niet te verwijderen, maar plaatsen we de isolatie tussen de kepers. Bovendien beperken we via deze techniek het ruimteverlies binnenshuis. 

Dakisolatie aan de buitenzijde

Wil je niet alleen je dak laten isoleren, maar kies je ook voor een volledig nieuwe dakbedekking? Dan raadt dakwerken Pieter Logghe je aan om je hellend dak langs de buitenzijde te isoleren. Het isolatiemateriaal plaatsen we dan tussen het onderdak en de dakbedekking. Of we werken met een sarkingdak. Door langs de buitenkant te isoleren, verlies je in de kamer helemaal geen ruimte. 

 

Plat dak isoleren

Een plat dak isoleren vraagt een andere aanpak dan de techniek gebruikt bij een hellend dak. Om een plat dak te isoleren kijkt dakwerken Pieter Logghe eerst naar jouw dakopbouw. Er bestaan namelijk verschillende methodes om je plat dak te isoleren. Via welke methode je moet of kan isoleren hangt af van de constructie van je plat dak en de vrije ruimte.