Nieuwbouw dak plaatsen

Nieuwbouw dak plaatsen

 

Voor een nieuw dak leggen we zowel platte als hellende daken. Beide opties hebben zo hun specifieke voordelen. Kiezen voor een hellend dak, dat is kiezen voor traditie. Maar naast het esthetische aspect, maakt het je woning ook compacter en zorgt het tegelijk voor een extra ruimte in het huis.

Dakpannen uit klei gaan bovendien tientallen jaren mee: de levensduur van een hellend dak is dan ook meteen het grootste argument om voor deze optie te kiezen.

Nieuw Hellend Dak: dakconstructie

Nieuw Hellend Dak: dakconstructie

Jouw nieuwbouwwoning uitrusten met een nieuw hellend dak? Pieter Logghe en zijn team komen ter plaatse kijken en bepalen welke dakwerken uitgevoerd moeten worden. Bij het plaatsen van een nieuw plat dak staan we je bij in je keuze van de meeste kwalitatieve materialen.

Elke moderne dakconstructie van een hellend dak heeft ook een onderdak nodig. Het onderdak vormt een laag tussen de dakbedekking en het isolatiemateriaal en beschermt zo het isolatiemateriaal en de onderliggende dakconstructie tegen indringing van vocht, stof en wind.

Nieuw Plat dak: dakconstructie

Nieuw Plat dak: dakconstructie

Tegenwoordig is de keuze voor een plat dak echter aan een opmars bezig, zeker bij nieuwbouwwoningen. De tijden dat een plat dak voor een hellend moest onderdoen, zijn intussen wel voorbij: de technologische vooruitgang zorgt ervoor dat platte daken steeds duurzamer worden.

De isolatie verloopt net zo makkelijk als bij een hellend dak, en de kostprijs van de installatie ligt een pak lager dan bij een traditionele dakbedekking met pannen. Bij de dakconstructie van het plat dak houden we bij dakwerken Pieter Logghe rekening met de soort dakisolatie die je wenst te plaatsen. Want afhankelijk van je keuze, wordt de dakconstructie voor het plat dak anders opgebouwd. 

Nieuwe dakgoten plaatsen

Nieuwe dakgoten plaatsen

Bij je nieuwe dak hoort uiteraard ook een dakgoot. Het meest populaire materiaal voor een nieuwe dakgoot is zink, omdat dit materiaal zeer goed bestand is tegen de weerselementen. Maar ook koper is een uitstekende keuze. Koper is net zoals zink een uitstekend materiaal voor je dakgoten en afvoerpijpen. Koper is weliswaar duurder als grondstof, maar kan je woning dat extra cachet geven.

Realisaties

Ontdek onze
laatste realisaties